Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Θεωρίες συνωμοσίας και άλλες μυθοπλασίες!

 

Θεωρίες συνωμοσίας και άλλες μυθοπλασίες!                            04.02.2021

Κυκλοφόρησε ελεγχόμενα και όχι δημόσια, γεγονός που έχει τη σημασία του, αποκαλυπτικό δήθεν σημείωμα της ΚΙΣΥΕΤ με τίτλο “ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΔΑΝΕΙΩΝ” και επεξήγηση “ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΣΕΜ”! [1]

Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, υπογράφοντας ως μη όφειλαν, και αδιαφορώντας για την κάλυψη του συνόλου των ενδιαφερομένων εργαζομένων - συνταξιούχων, την εκβιαστική πρόταση της Groupama για αύξηση του ασφαλίστρου των στεγαστικών δανείων ΣΣΕ ΄84, από 0,27% σε 0,82% χωρίς τη μόνιμη ολική ανικανότητα, αν και γνώριζαν κατά πάσα πιθανότητα την ύπαρξη πρότασης με ασφάλιστρο 0,659% μαζί με την κάλυψη της μόνιμης ολικής ανικανότητας!

Και αντί να τηρήσουν τη δέσμευσή τους, παρακολουθούμε, ως Σύλλογος και ως Ομάδα Δανείων, τα σχετικά θέματα ασφάλισης δανειοληπτών στην αγορά και αναζητούμε καλύτερες λύσεις. Στο βαθμό που θα διαπιστώσουμε κάτι ενδιαφέρον θα σας ενημερώσουμε άμεσα, και να κάνουν την αυτοκριτική τους ζητώντας συγνώμη από τ@ς συναδέλφ@ς για την ανευθυνότητά τους, επέλεξαν να εξαπολύσουν θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση και να μεταθέσουν τις ευθύνες τους!

Έτσι λοιπόν:

► Κατηγορούν τον ΕΝΑΣ, με τον οποίο παρεμπιπτόντως παραδέχονται ότι υπήρξε επικοινωνία από την αρχή του προβλήματος, γιατί τους έπιασε κορόιδο, ομολογώντας ουσιαστικά τη δική τους ανεπάρκεια!

► Καταγγέλλουν το “κομματικό – συνδικαλιστικό κατεστημένο”, έχοντας μόλις πρόσφατα υπονομεύσει την αξιοπιστία του ΣΣΕΜ, μετατρέποντάς τον σε δεκανίκι της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να πάρουν κάποιο ψίχουλο για να παρουσιάσουν έργο!

► Ειρωνεύονται το αμίμητο επιχείρημα “ -της προηγούμενης διοίκησης- ότι “ο ΣΣΕΜ είναι αστικό σωματείο και δεν μπορεί να κάνει αγωγές”, ενώ προσέφυγαν σε 4500 εξατομικευμένες αγωγές, ακριβώς γιατί ο ΣΣΕΜ δεν έχει τη θεσμική αρμοδιότητα να προσφύγει εκπροσωπώντας τα μέλη του!

Ισχυρίζονται ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη για το πως έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τις συντάξεις μας, προσπαθούν να αλλάξουν την “ατζέντα” που έχει επιβάλει ο ΣΣΕΜ, με πρωτοβουλίες της ΚΙΣΥΕΤ”! Θεωρούν δηλαδή υπεύθυνους για τα προβλήματά μας συναδέλφους και συλλογικότητες με διαφορετική άποψη από τη δική τους και όχι τις διαχρονικές κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, εντός και εκτός μνημονίων και επικαλούνται μια άγνωστη εν πολλοίς και αποτυχημένη ατζέντα, με ανεδαφικά αιτήματα, μακριά από τις ανάγκες μας, με δικαστικές διώξεις ακόμη και εναντίον συναδέλφων!

 ► Επαναλαμβάνουν τη συνήθη απέχθειά τους για θεσμικές οργανώσεις (π.χ. ΕΝΑΣ - ΟΤΟΕ), αντί να επιδιώκουν τη συλλογική συνεργασία για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων μας!

Εγκαλούν την “απούσα από την δράση του Συλλόγου μας ΕΑΣ.Σ”, χωρίς διευκρίνηση σε ποια ακριβώς δράση αναφέρονται. Μήπως στους “επαναστατικούς” περιπάτους που συνδύασαν με την υπαναχώρηση από αυτονόητα αιτήματα και διεκδικήσεις μας;

Αποκαλύπτουν” ότι η ΕΑΣ.Σέρχεται με ανακοίνωσή της, ως αυτόκλητος υποστηρικτής του ΕΝΑΣ, να υπερθεματίσει και να κατηγορήσει το Σύλλογό μας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο”, ξεχνώντας, εντελώς τυχαία, να διευκρινίσουν τι ακριβώς προτείνουν: να επιλέξουμε τελικά το ομαδικό ασφαλιστήριο που υπέγραψαν με μεγαλύτερο ασφάλιστρο ή αυτό του ΕΝΑΣ, με μικρότερο ασφάλιστρο και επιπλέον κάλυψη της μόνιμης ολικής ανικανότητας και όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων;

Μεγαλύτερη όμως υποκρισία και θεωρίες συνωμοσίας, συναντάμε στις “ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΣΕΜ”.

► Αναφέρουν αόριστες συνωμοσίες κάποιων που “σχεδιάζουν να εισχωρήσουν στον χώρο των συνταξιούχων της Εμπορικής” και “επίθεση φιλίας” μέσω fb, που αυτοί πρώτοι εφάρμοσαν στο χώρο μας!

► “Τεκμηριώνουν” το επιχείρημα της “Συντονισμένης επίθεσης στο ΣΣΕΜ”, με τη ντε φάκτο ταύτιση του συγκυριακού ρόλου του (εκάστοτε) προεδρείου με το θεσμικό ρόλο του ΣΣΕΜ!

Η αυτονόητη στήριξη του ΣΣΕΜ όμως, σε καμία περίπτωση δεν προϋποθέτει και τη ντε φάκτο υποστήριξη του εκάστοτε προεδρείου! Η στήριξη ενός προεδρείου προϋποθέτει και απαιτεί συναίνεση που προκύπτει από συλλογική δημοκρατική διαμόρφωση του προγράμματος δράσης του Δ.Σ., και όχι από αυταρχικές πρακτικές και αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις που υιοθετεί το προεδρείο “της νέας πορείας!

Και καταλήγουν με υποκρισία: Ενωμένοι σε μια γροθιά αγωνιζόμαστε με το Σύλλογό μας για τη δικαίωσή μας, αντιστεκόμενοι και στην παραπληροφόρηση και στις “δολιοφθορές” των κάθε λογής “καλοθελητών”!

Αλήθεια, για ποιαν ακριβώς ενότητα μιλάνε όταν:

Ψεύδονται και παραπληροφορούν συνειδητά τους συναδέλφ@ς! [2]

Αρνούνται να χορηγήσουν υλικά του ΣΣΕΜ σε μέλη και παρατάξεις, λες και πρόκειται για προσωπικά περιουσιακά τους στοιχεία!

Παραβιάζουν αυθαίρετα την εκφρασμένη θέληση των συναδέλφων, με τη μονόπλευρη στελέχωση ομάδων και επιτροπών με παρατρεχάμενους της αρεσκείας τους, αποκλείοντας τις διαφορετικές απόψεις εντός και εκτός Δ.Σ.!

Επιχειρούν με αθέμιτα μέσα να επιβάλουν παντού το βαρετό ιδεοληπτικό μονόλογό τους!

Αξιοποιούν για δική τους αποκλειστικά χρήση το μηχανισμό και την υποδομή του ΣΣΕΜ!

Ποιον αφορά η ενότητα που επικαλούνται, όταν κατηγορούν και αποκλείουν τους πάντες;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δούρειος Ίππος του κινήματος συνταξιούχων και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι όσες/όσοι: Ψεύδονται και παραπληροφορούν συνειδητά συνταξιούχους και εργαζόμενους!

● Υπονομεύουν την κοινή συλλογική προσπάθεια!

● Επιδιώκουν τον αποκλεισμό της διαφορετικής άποψης!

Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτη!


Όχι στον αυταρχισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας!

Όχι στην υποκρισία!

Όχι στο ψέμα και την παραπληροφόρηση!


Σημειώσεις:

[1] Σε πλάγια υπογράμμιση οι παραπομπές από το σημείωμα της ΚΙΣΥΕΤ.

[2] Βλέπε Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την επανεκκίνηση του ΣΣΕΜ! (παράγραφο Β) https://eas-syntaxiouhon.blogspot.com/2020/04/blog-post.html