Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Εκλογικές Δαπάνες Υποψηφίων

 


Προς τους


Πρόεδρο Δ.Σ.,   Τσιλώνη Χρήστο

Ταμία,          Τσιλιμπάρη Αναστασία

Πρόεδρο Κ.Ε.Ε., Καπετανόπουλο Γεώργιο

& τα μέλη του Δ.Σ. & της Κ.Ε.Ε.

& εκπροσώπους παρατάξεων

17/11/2022


Το άρθρο 15 Εκλογικές Δαπάνες Υποψηφίων του Καταστατικού ΣΣΕΜ προβλέπει την υποχρέωση του ΔΣ να παρέχει ισότιμα σε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τα απολύτως αναγκαία υλικά μέσα που διαθέτει, ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη συμμετοχή στη διαδικασία των αρχαιρεσιών ή να χορηγείται εφάπαξ ποσό για την αντιμετώπιση όλων των προεκλογικών δαπανών μιας παρατάξεως, για την υλοποίηση της αρχής της δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου!

Η πρόσφατη απόφαση της Εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. 7.11.2022, διαφοροποιώντας τις εκλογικές δαπάνες ανα παράταξη, παραβιάζει κατάφωρα την καταστατική αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου και την ισότιμη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, επιβάλοντας αυθαίρετα και αντικαταστατικά την άνιση μεταχείριση των παρατάξεων!

Οι αποφάσεις των Γ.Σ. οφείλουν να σέβονται και να τηρούν τη νομοθεσία και το καταστατικό και όχι να τα παραβιάζουν! Επομένως, θεωρούμε ότι οι εκλογικές δαπάνες πρέπει να χορηγηθούν ισότιμα, όπως προβλέπει το Καταστατικό του Συλλόγου, έχοντας σαν βάση το ίδιο ποσό για κάθε παράταξη, χωρίς εξαίρεση, και εφόσον βεβαίως προσκομισθούν τα προβλεπόμενα παραστατικά!

Άλλωστε, η Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων δε σκοπεύει να επιδοθεί σε κατάχρηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Καταστατικό, αλλά θα περιοριστεί στα άκρως απαραίτητα και στοιχειώδη έξοδα για την παρουσία της στην εκλογική διαδικασία, όπως έπραξε και σε προηγούμενες αρχαιρεσίες του ΣΣΕΜ, με την εκταμίευση ελάχιστων αναλογικά πόρων του ΣΣΕΜ, αφού στηρίζεται κυρίως στην αξιοποίηση ιδίων μέσων και στις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, την οποία χρησιμοποιούμε για τη βελτίωση των δυνατοτήτων επικοινωνίας μας με τους συναδέλφους και όχι για τη χειραγώγηση και υποκατάσταση της φυσικής συμμετοχής τους στις συλλογικές διαδικασίες!

Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε να μας γνωρίσετε: 

α) Το ποσό των προεκλογικών δαπανών που προβλέπεται για τις παρατάξεις και τους μεμονωμένους υποψήφιους,   

β) Τις κατηγορίες εξόδων και δαπανών αναλυτικά, που καλύπτονται κατά την προεκλογική περίοδο,   

γ) Το είδος παραστατικών & δικαιολογητικών (αποδείξεις - τιμολόγια).