Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές ρυθμίσεις!

 

Στις 7.12.2022 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Α.Σ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ δια ζώσης!

Ψηφίζουμε με φυσική προσέλευση στα εκλογικά κέντρα

Για να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας!

Για να διασφαλίσουμε την ταυτοπροσωπία & τη μυστικότητα της ψήφου!

Η κυβερνητική επιβολή της ψηφιακής κάλπης, που υιοθετεί το προεδρείο

Υποκαθιστά τη φυσική συμμετοχή!

Δε διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας!

Ψηφίζουμε ψηφιακά ΜΟΝΟ σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης σε εκλογικό κέντρο!


    Σε μία περίοδο βίαιης ενοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, μνημονιακής υιοθέτησης του διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση και ολοκληρωτικής ένταξης των επιμέρους ασφαλιστικών ταμείων σε έναν υδροκέφαλο ενιαίο δημόσιο φορέα (e-ΕΦΚΑ - ν.4670/2020), βίαιης ανατροπής των ώριμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, η ενότητα του κινήματος συνταξιούχων και η άμεση συνεργασία του με το συνδικαλιστικό κίνημα, γίνεται επιτακτικότερη από κάθε άλλη φορά!

    Αυτήν ακριβώς την περίοδο, το προεδρείο του Δ.Σ. του ΣΣΕΜ, διεκδικεί υποτίθεται τα ειδικά ασφαλιστικά δικαιώματά μας, με προτάσεις υιοθέτησης μνημονιακών ρυθμίσεων και κατάργησης των ρυθμίσεων του Καταστατικού ΤΕΑΠΕΤΕ, ενώ αντιθετα, οι διεκδικήσεις του κινήματος συνταξιούχων, αλλά και οι επιμέρους διεκδικήσεις μας, οφείλουν:

Να δημιουργούν νέες προοπτικές και συμμαχίες!

Να διευρύνουν τα αιτήματα για να συμπεριλάβουν το σύνολο των συνταξιούχων!

Να ενισχύουν το αγωνιστικό μέτωπο και όχι να οδηγούν στην απομόνωσή μας!

Αγωνιζόμαστε για την ενότητα του κινήματος συνταξιούχων, βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική προοπτική διασφάλισης και ενίσχυσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων!


    Βασικοί στόχοι του κινήματος συνταξιούχων οφείλουν να είναι: αφενός, η κατάργηση των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων που μετάλλαξαν το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και αφετέρου, η δημιουργία ενιαίου, καθολικού, δημόσιου αναδιανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης καθορισμένων παροχών! Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται αιτήματα για την:

Κατάργηση των ρυμίσεων που νομιμοποίησαν τις αντισυνταγματικές μνημονιακές περικοπές για τη διαμόρφωση των συντάξιμων αποδοχών!

Κατάργηση του διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση!

Επέκταση της προσαύξησης της επικουρικής για αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και στους συνταξιοδοτηθέντες πριν την 12/05/2016 (άρθρο 30 ν.4387/2016)

Σταδιακή αύξηση & αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης (άρθρο 24 ν.4670/2020 και Φ80020/οικ.22103/Δ15.404/7.9.2016)! - Στήριξη των χαμηλών συντάξεων! - Αποκατάσταση της αρχής της αναλογικότητας και της αρχής της ανταποδοτικότητας, που ανέτρεψαν οι μνημονιακές περικοπές, γεγονός που επιβεβαιώνει η ΟλΣτΕ 1891/2019!

Επαναφορά κατώτατων ορίων - Διασφάλιση συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης!

Κατάργηση του αυτόματου μηχανισμού εξισορρόπησης (παρ.2 άρθ.42 ν.4052/12, όπως ισχύει)!

Στήριξη του κράτους σε κύριες & επικουρικές συντάξεις! - Εφαρμογή των αποφάσεων ΟλΣτΕ!

Διεκδικούμε:

Ίδιες συντάξεις για ίδιες προϋποθέσεις ασφάλισης (εισφορές – έτη ασφάλισης – όρια ηλικίας) για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους! - Διασφάλιση των ώριμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, λόγω των προγενέστερων ανόμοιων συνθηκών ασφάλισης!

Άμεση επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, σε όσ@ς κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές!

Χορήγηση αναδρομικών 11μήνου για επικουρικές, δώρα και επίδομα αδείας σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα εάν κατέθεσαν αγωγές ή όχι!

Ενσωμάτωση προσωπικής διαφοράς - Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους!

Κατάργηση του Τ.Ε.Κ.Α. και της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης!

Κωδικοποίηση της ασφαλιστικής (και όχι μόνο) νομοθεσίας !

Αναλυτική πληροφόρηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των προσυνταξιούχων!


Στις 7.12.2022 Ψηφίζουμε Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων!