Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

2. Δε σας βγαίνουν τα κουκιά συνάδελφοι!!!


Παραλειπόμενα
& φαιδρά μιας δήθεν ιστορικής Γ.Σ.!

2. Δε σας βγαίνουν τα κουκιά συνάδελφοι!!!

Α. Η Γ.Σ. τροποποίησης του Καταστατικού είναι σε απαρτία εφ’ όσον παρευρίσκονται το λιγότερο το ½ του όλου αριθμού των μελών του και η περί εγκρίσεως της τροποποίησης απόφασή της λαμβάνεται εφ’ όσον ψηφίσουν αυτήν τουλάχιστον τα ¾ των παρευρισκομένων μελών. Λαμβάνοντας υπόψη την Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, ότι “ο συνολικός αριθμός των οικονομικά τακτοποιημένων μελών ανήλθε στις 31.12.2020 σε 7.438”, απαιτείται παρουσία 3.719 μελών για την απαρτία της Γ.Σ. τροποποίησης του Καταστατικού και 2.789 θετικές ψήφοι υπέρ της απόφασης τροποποίησης!

Η υπεύθυνη ομάδας τροποποίησης του καταστατικού, μας ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι, με την τόλμη του να αξιοποιήσει τη θετική δυνατότητα του νόμου της καραντίνας, το Δ.Σ. επιχείρησε το ακατόρθωτο, δηλαδή να συμμετέχουμε ζωντανά πάνω από 4000 άνθρωποι σε μια κοινή Συνέλευση που μπορούν να ακούσουν όλοι και εν δυνάμει να μιλήσουν όλοι!!!

Ένα μήνα μετά τη Γ.Σ., στις 27.4.2021, το προεδρείο του Δ.Σ. ενημέρωσε ότι στην Καταστατική Γ.Σ. της 31.3.2021, που αποτελεί πλέον ιστορική στιγμή για το Σύλλογό μας, το συνδικαλιστικό κίνημα, τις εν γένει κοινωνικές διεργασίες και αναζητήσεις αλλά και για τον καθένα από όλους εμάς, η συμμετοχή ήταν μακράν η μεγαλύτερη … που υπήρξε ποτέ σε συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας.  Πιο συγκεκριμένα από την μέχρι σήμερα καταμέτρηση των ψήφων οι ψηφίσαντες ανέρχονται σε 4.290 τον αριθμό, εκ των οποίων 4.222 εψήφισαν ΝΑΙ, 21 OXI και 28 ΛΕΥΚΟ (ευρέθησαν και 19 άκυρα ψηφοδέλτια)! Επαναλαμβάνουμε: οι ψηφίσαντες όχι οι παρόντες!!!

Δύο μήνες μετά τη Γ.Σ., στις 28.5.2021, το προεδρείο της Γ.Σ. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τροποποίησης του καταστατικού, σημειώνοντας ότι Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία της Γενικής Συνέλευσης -παρέστησαν 4.885 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, σε σύνολο 7.312 ... δηλαδή η παρουσία άνω του ½ των συνόλου των μελών του Συλλόγου,  ξεκίνησε η διαδικασία  της Γεν. Συνέλευσης (!!!) και πρόσθεσε: Στη συνέχεια ... ακολούθησε ψηφοφορία, μετά το πέρας της οποίας έγινε καταμέτρηση των ψήφων και βρέθηκαν επί συνόλου 4.321 ψηφισάντων: Έγκυρα 4.263, Άκυρα 29, Λευκά 29 Ψήφισαν 4.242 υπέρ των τροποποιήσεων του καταστατικού και 21 κατά των τροποποιήσεων Συνεπώς, εγκρίθηκαν, με τη νόμιμη απαρτία άνω του ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών και με πλειοψηφία που υπερβαίνει τα ¾ των παρόντων, οι τροποποιήσεις των άρθρων του καταστατικού!!!



Β. Την ίδια περίοδο, τα πακέτα τιμολογιακής πολιτικής της zoom.us, διαφημίζουν ότι η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα μέγιστης ταυτόχρονης διαδραστικής συμμετοχής 1000 ατόμων!!! [1] Αυτό επιβεβαιώνεται έμμεσα και από το προεδρείο του Δ.Σ., που μας ενημερώνει ότι πάνω από τέσσερις χιλιάδες συνάδελφοι έστειλαν τις υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής τους στη ΓΣ, στην οποία, όπως ενημερωθήκαμε 2 μήνες μετά, υποτίθεται ότι παρέστησαν 4.885 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, σε σύνολο 7.312!

Λογικά, στη Γ.Σ. Τροποποίησης Καταστατικού, συμμετείχαν περί τα 900 άτομα (4885-4000), αριθμός κατώτερος από τη συμμετοχή σε Γ.Σ. με φυσική παρουσία, που επιβεβαιώνεται και από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γ.Σ. 31.3.2021 (βλέπε εδώ στο 11:27), η οποία ακολούθησε τη Γ.Σ. Τροποποίησης Καταστατικού!



Γ. Δε σας βγαίνουν τα κουκιά συνάδελφοι!!!

Η εφαρμογή zoom.us δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής, στην καλύτερη περίπτωση, 1.000 ατόμων! [1]

Η απαρτία διαπιστώνεται κατά την έναρξη της Γ.Σ., η οποία συνεχίζεται κανονικά εφόσον συμμετέχει ο απαιτούμενος αριθμός, δηλαδή το ½ των οικονομικά τακτοποιημένων, μελών του ΣΣΕΜ!

Πως είναι δυνατό λοιπόν να διαπίστωσε το προεδρείο της Γ.Σ. Τροποποίησης Καταστατικού της 31.3.2021, τη συμμετοχή 4.885 συναδέλφων και απαρτία με αυξημένη πλειοψηφία, ενώ είναι αδύνατο να την υποστηρίξει η εφαρμογή απομακρυσμένης συμμετοχής zoom.us;



Συμπέρασμα: Προκύπτει λοιπόν ουσιαστικό πρόβλημα αξιοπιστίας για τα μέλη του προεδρείου της Γ.Σ. Τροποποίησης Καταστατικού, αλλά και για τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ., που υιοθέτησαν την ψευδή, όπως φαίνεται, διαπίστωση απαρτίας της επίμαχης Γ.Σ.!!!

https://eas-syntaxiouhon.blogspot.com/2021/11/2.html