Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Παραλειπόμενα & φαιδρά μιας δήθεν ιστορικής Γ.Σ.! (1)

 

1. Ο σκοπός αγιάζει … το ψέμα!

Την τροποποίηση του Καταστατικού την αποφασίζει η Γ.Σ. των μελών, αλλά η Γ.Σ. Τροποποίησης Καταστατικού 31.3.2021 έγινε χωρίς προηγούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης!!! Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, επιχείρησαν εκ των υστέρων να δικαιολογήσουν την αυθαίρετη διαδικασία με fake news, παραποίηση και διαστρέβλωση των γεγονότων! Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το προεδρείο επιχειρεί με ψέματα, όπως θα δούμε στη συνέχεια, να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο φαντασιακό του αφήγημα!

Έτσι λοιπόν, στην εισήγηση για τις καταστατικές τροποποιήσεις, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ισχυρίζεται χωρίς ίχνος ντροπής: Αναλάβαμε τη διοίκηση το Δεκέμβριο του 2016. Στη συνέλευση του ΄17, στην πρώτη μας Συνέλευση, ένα από τα θέματα ήτανε οι τροποποιήσεις του καταστατικού. Για να δώσουμε μια απάντηση οριστικά ότι δεν προηγήθηκε Συνέλευση όπου να αποφασιστούν αλλαγές στο καταστατικό. Συνάδελφοι, η πρώτη Συνέλευση που έγινε το ΄17 με αυτή τη διοίκηση, είχε θέμα συζήτησης τις τροποποιήσεις του καταστατικού, όπου τέθηκαν και ψηφίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει το ΔΣ σε αλλαγές με κέντρο την εξ αποστάσεως συμμετοχή των συναδέλφων. Τότε κυριαρχούσε η έννοια της επιστολικής ψήφου!!! [1]


Η απόφαση Τροποποίησης Καταστατικού της Γ.Σ. 31.5.2017 δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Τσιλώνης, απαντώντας δήθεν στην κριτική της Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων ότι Επιχειρείται να τροποποιηθεί το Καταστατικό χωρίς προηγούμενη έγκριση τροποποίησης! Για τον απλό λόγο ότι η απόφαση αφορούσε πρόταση δημιουργίας ομάδας εργασίας υποβολής προτάσεων τροποποίησης του καταστατικού του Συλλόγου μέχρι την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση [2], που ουδέποτε υλοποιήθηκε!!!

Με την απόφαση του 2017, που ψηφίστηκε “ομόφωνα” από “γύρω στα διακόσια άτομααπό τους 885 που συμμετείχαν στη Γ.Σ. (!) [3], ο κ. Τσιλώνης, ορίζοντας τους “επικεφαλής” της σχετικής ομάδας, κάλεσε όποιον νομίζει ... να συνεισφέρει με προτάσεις αλλαγής επί του Καταστατικού … τις οποίες θα φέρουμε στην επόμενη Γ.Σ. … για να δούμε πως μπορούμε να τις υλοποιήσουμε, επειδή Το υπάρχον Καταστατικό είναι μια πολύ περίπλοκη ιστορία, πάρα πολύ δύσκολα να τροποποιηθεί, απαιτεί υψηλές πλειοψηφίες συνελεύσεων! [2]


Στη Γ.Σ. 31.05.2017 δεν υπήρξε απόφαση όπου τέθηκαν και ψηφίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει το ΔΣ σε αλλαγές με κέντρο την εξ αποστάσεως συμμετοχή των συναδέλφων”!!!

Από τα Πρακτικά της Γ.Σ. 31.5.2017, δεν προκύπτει ότι τότε κυριαρχούσε η έννοια της επιστολικής ψήφου”!!!

Έκτοτε, δε μεσολάβησε καμία εξέλιξη για την καταστατική τροποποίηση, μέχρι την εν κρυπτώ συγκρότηση νέας επιτροπής [4] στις αρχές του 2021, προκειμένου το προεδρείο της “νέας πορείας του ΣΣΕΜνα αξιοποιήσει λόγω πανδημίας, μεταξύ πολλών άλλων, την “ευκαιρία” για την αυθαίρετη, αντικαταστατική και μη σύννομη αλλαγή του καταστατικού!


Συμπερασματικά: Η απόφαση Τροποποίησης Καταστατικού Συλλόγου της Γ.Σ. 31.5.2017, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αυθαίρετη, αντικαταστατική και μη σύννομη μεθόδευση της Γ. Σ. Τροποποίησης Καταστατικού 31.03.2021!!!


Σημειώσεις:

[1] Βλέπε https://www.youtube.com/watch?v=w6UTk5IovSY&t=8s

[2] Βλέπε Πρακτικά Γ.Σ. 31.5.2017, σελ.103

[3] Για επιβεβαίωση του αριθμού συμμετοχών, βλέπε Πρακτικά Γ.Σ. 31.5.2017, σελ.102 & Απόφαση Δ.Σ. 12.02.2018 περί διαγραφής 3 μελών, σελ.5

[4] Βλέπε Τροποποιούν το Καταστατικό πριν την απόφαση τροποποίησής του!!! Σημείωση 1