Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην αυθαιρεσία!

 

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην αυθαιρεσία!

Το καταστατικό είναι το Α και το Ω της λειτουργίας του Συλλόγου και η τροποποίησή του αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, αδιάβλητες και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες!

Αντίθετα, σε συνθήκες πανδημίας, μεθοδεύτηκε μια αιφνιδιαστική, βιαστική, συνοπτική, και αδιαφανής διαδικασία, χωρίς δημόσιο διάλογο, με αποκλεισμούς και εν κρυπτώ συζήτηση μιας μυστικής ομάδας, που παραβιάζει το ισχύον καταστατικό και τη νομοθεσία, επιδιώκει τη δημιουργία τετελεσμένων και προκαλεί εύλογα ερωτήματα και απορίες, για τη σκοπιμότητα της τροποποίησης στην παρούσα συγκυρία!

Η εκ των υστέρων ανούσια αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν υποκαθιστά την απουσία δημόσιου ουσιαστικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς στα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης του ΣΣΕΜ (ιστοσελίδα, συναδελφική ενότητα)!

Επιχειρείται να τροποποιηθεί το Καταστατικό χωρίς προηγούμενη έγκριση τροποποίησης!

Η επιστολική ψήφος δεν προβλέπεται και γιαυτό είναι άκυρη!

Η μετατροπή της διαδικασίας τροποποίησης σε δημοψήφισμα ΝΑΙ – ΟΧΙ με φανερή ψηφοφορία και αποκλεισμό της ψηφοφορίας κατά άρθρο, αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά του Συλλόγου, του κινήματος συνταξιούχων και του συνδικαλιστικού κινήματος!

Οι υπεύθυνες δηλώσεις "συμμετοχής" στην καταστατική Γ.Σ. δεν αποτελούν ντε φάκτο συμμετοχή. Η συμμετοχή σε ψηφιακή διαδικασία δεν είναι άθροισμα ψηφιακής και ταχυδρομικής συμμετοχής!     

Απορίας άξιο βεβαίως και η ανυπαρξία εφορευτικής επιτροπής για καταμέτρηση των ψήφων!   

Η παραίνεση κατάθεσης προτάσεων την ύστατη στιγμή και ενώ προηγήθηκε νομική επεξεργασία προηγούμενων προτάσεων, αποτελεί πρόσκληση σε συνενοχή και απόδειξη προχειρότητας!

Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για όσους παραθέσαμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας:

Διαφωνούμε & Δε συμμετέχουμε στη διεξαγωγή Καταστατικής Γ.Σ.

Δε θα γίνουμε συνένοχοι με την ψηφοφορία – δημοψήφισμα!

Καταψηφίζουμε την πρόταση του προεδρείου!

Η Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων προτείνει:

Η Ετήσια Τακτική Γ.Σ. να αποφασίσει καταρχήν την Τροποποίηση του Καταστατικού και τη συγκρότηση σχετικής επιτροπής, με ισότιμη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των συνδικαλιστικών δυνάμεων και μεμονωμένων συναδέλφων!

Η τροποποίηση να γίνει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μετά το τέλος της πανδημίας, αφού προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διασφαλισθούν η διαφάνεια, η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και η συναίνεση για τις αναγκαίες αλλαγές και τη διαδικασία ψηφοφορίας, σύμφωνα με το Καταστατικό και τη νομοθεσία!

Η τροποποίηση του Καταστατικού να ολοκληρωθεί μετά από την έγκριση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, των τελικών προτάσεων και της διαδικασίας ψηφοφορίας!


Η τροποποίηση Καταστατικού δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε επιβάλλεται με αποφασίζουμε και διατάσσουμε!


Η Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα των μελών και των φίλων της, ώστε, σε κάθε περίπτωση, να διασφαλιστούν η νομιμότητα και η τήρηση του Καταστατικού!