Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Όχι στην αυθαιρεσία! Ναι στη Διαφάνεια και τη Δημοκρατία!

 

Όχι στην αυθαιρεσία! Ναι στη Διαφάνεια και τη Δημοκρατία!     03.03.2021

Διαφωνούμε με τη διεξαγωγή της Γ.Σ. Τροποποίησης Καταστατικού, η οποία δεν εντάσσεται στην κατ΄ εξαίρεση νομοθετική ρύθμιση!

Διαφωνούμε με τη βιαστική διαδικασία τροποποίησης του Καταστατικού!


Διεύρυνση της ενεργούς συμμετοχής των συναδέλφων και όχι δι΄ αλληλογραφίας!


Διαφωνούμε με την Υπεύθυνη Δήλωση του προεδρείου!


Με την Υπεύθυνη Δήλωση το προεδρείο ζητά:


αποδοχή της αυθαίρετης διαδικασίας τροποποίησης του καταστατικού, που μεθόδευσε με τον αποκλεισμό της ισότιμης συμμετοχής των υπαρκτών δυνάμεων του χώρου μας, με μυστική ομάδα έργου, κρυφές συνεδριάσεις και άγνωστες (τη στιγμή ταχυδρόμησης της υπεύθυνης δήλωσης) προτάσεις!

δήλωση συμμετοχής στη Γ.Σ. τροποποίησης του καταστατικού, ασχέτως δυνατότητας συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαδικασία!

Με την επίσπευση αυθαίρετων και νομικά ελεγχόμενων διαδικασιών, το προεδρείο της “νέας πορείας του ΣΣΕΜ”:

● Επιδιώκει την, πάση θυσία, “εξασφάλιση” της απαιτούμενης τυπικής πλειοψηφίας με αλλεπάλληλες ψηφοφορίες

Επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των συναδέλφων, με την προσχηματική διεύρυνση (υποτίθεται) της δι’ αλληλογραφίας συμμετοχής, την αυθαίρετη και άνευ των αναγκαίων ουσιαστικών προϋποθέσεων επιβολή της μη ισχύουσας επιστολικής ψήφου!

Το προεδρείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για οποιοδήποτε ζήτημα αμφισβήτησης, εξαιτίας των αντιδεοντολογικών, αυταρχικών και αντικαταστατικών πρακτικών που εφαρμόζει, σχετικά με τη διαδικασία τροποποίησης του Καταστατικού!

Η Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων προτείνει:

Η Ετήσια Τακτική Γ.Σ. να αποφασίσει καταρχήν την Τροποποίηση του Καταστατικού και συγκρότηση σχετικής επιτροπής, με ισότιμη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των υπαρκτών δυνάμεων, αλλά και μεμονωμένων συναδέλφων!


Η τροποποίηση να γίνει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων της πανδημίας, αφού προηγηθεί δημόσιος εξαντλητικός διάλογος και διασφαλισθούν η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και συναίνεση για τις αναγκαίες αλλαγές και τη διαδικασία ψηφοφορίας, σύμφωνα με το Καταστατικό και τη νομοθεσία!


Η τροποποίηση του Καταστατικού να ολοκληρωθεί μετά την έγκριση των τελικών προτάσεων και της σχετικής διαδικασίας ψηφοφορίας, μετά από απόφαση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης!


Υ.Γ. Θα επανέλθουμε σύντομα, με περισσότερες λεπτομέρειες!