Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Ομιλία για τις διαγραφές στην Έκτακτη Γ.Σ. ΣΣΕΜ 12.7.2022

 ► Για φορά στα χρονικά του ΣΣΕΜ, η Ημερήσια Διάταξη της έκτακτης Γ.Σ. 12.7.2022, εκφράζει απόλυτη αντίφαση & παραλογισμό, με την ταυτόχρονη συζήτηση κινητοποιήσεων & διαγραφών!

Για φορά, το προεδρείο της “νέας πορείαςπροτείνει διαγραφή συναδέλφων και, με δική του αποκλειστική ευθύνη, υπονομεύει την ενότητα του ΣΣΕΜ, παραβιάζοντας συστηματικά τη θεσμική συλλογική λειτουργία, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και παραπληροφορώντας τους συναδέλφους!


Για την πρόταση διαγραφής των 2 συναδέλφων:


Το προεδρείο δημιούργησε αυθαίρετα το πρόβλημα με την ΟΣΤΟΕ, αρνούμενο να καταβάλει συνδρομές και να τηρήσει τις καταστατικές του υποχρεώσεις! Ψευδώς ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΣΕΜ και μέλος του Δ.Σ. ΟΣΤΟΕ κ. Τσιλώνης, ότι “Η Εμπορική αποχώρησε από το 2017. Βρέθηκε έξω η Εμπορική”! Επίσης ψευδώς ισχυρίζεται ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. ΣΣΕΜ και μέλος του Δ.Σ. ΟΣΤΟΕ, κ. Δερμενάκης, ότι “Η ΟΣΤΟΕ μας διέγραψε, δε φύγαμε μόνοι μας”! Για την αποχώρηση και τη διαγραφή συλλόγου – μέλους από την ΟΣΤΟΕ, προβλέπονται καταστατικές διαδικασίες που, δεν τηρήθηκαν!

Το προεδρείο συγκρίνει ανόμοιες καταστάσεις με άλλους συλλόγους (Εθνική) & ψεύδεται για το Σύλλογο συνταξιούχων Alpha Bank, ότι δήθεν αποφάσισε να μη συμμετέχει στο 39ο Συνέδριο για να παραμείνουν τα χρήματα στο Ταμείο τους & ότι δήθεν δε συμμετείχε λόγω μη οικονομικής τακτοποίησης!

Το προεδρείο απαξιώνει το ρόλο της Γ.Σ. του ΣΣΕΜ & κρύβεται πίσω από άκυρες αποφάσεις, τις οποίες προκαλεί το ίδιο, για θέματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της, παραβιάζοντας καταστατικές υποχρεώσεις & δικαιώματα: τις συνδρομές της ΟΣΤΟΕ τις αποφασίζουν τα θεσμικά της όργανα και όχι οι σύλλογοι μέλη της!


Η πρόταση διαγραφής αποτελεί σαφή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας: τα 2 μέλη του ΣΣΕΜ στη Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ, είναι εκλεγμένα από το Συνέδριο και δεν τα διόρισε το προεδρείο! Θυμίζουμε εδώ, την αγωγή σε εξέλιξη 4 συλλόγων – μελών της ΟΣΤΟΕ και την επιστολή του Συλλόγου Alpha Bank για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση!


Η πρόταση διαγραφής των 2, πλήττει ευθέως το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, γνώμης, διαφωνίας

Η διαφωνία είναι συστατικό της δημοκρατικής λειτουργίας και όχι τεκμήριο ενοχής και ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης!


Οι απόψεις των 2 μελών του ΣΣΕΜ στη Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ, αφορούν καταστατική υποχρέωση του ΣΣΕΜ, την οποία παραβίασε το προεδρείο και η άκυρη, λόγω αναρμοδιότητας, απόφαση Γ.Σ. ΣΣΕΜ!


Η μη εγγραφή οικονομικών υποχρεώσεων, αλλοιώνει την οικονομική εικόνα του ΣΣΕΜ, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Γ.Σ.! Αποτελεί επιλογή του προεδρείου, που επισύρει ενδεχομένως νομικές συνέπειες!


 ◦ Η απόφαση για 10.000 ετήσια συνδρομή στην ΟΣΤΟΕ, για 4000 μέλη, ενώ το προεδρείο βεβαίωσε προσυνεδριακά 8968 μη οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, είναι αυθαίρετη, προσχηματική, αντικαταστατική!


Η αναφορά στην εισφορά του άρ.102 ν.4387/2016 είναι αυθαίρετη: παραβιάζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις συνδρομές!


Η συστηματική αποσιώπηση της πρότασης διαγραφής, αποτελεί ένδειξη παραπληροφόρησης!


Η τήρηση της καταστατικής υποχρέωσης, για κοινοποίηση της απόφασης διαγραφής, μετά από εξώδικο και αφού είχε καταχωρηθεί η πρόταση διαγραφής στην πρόσκληση της Γ.Σ., δείχνει την “ευαισθησία” του προεδρείου για την τήρηση του καταστατικού και την αποδοχή της διαφορετικής άποψης!


Επομένως προτείνουμε:


Να αποσυρθεί η πρόταση ανάκλησης & διαγραφής των συναδέλφων!


Ή εναλλακτικά:


Καταψηφίζουμε / Απορρίπτουμε από θέση αρχής την πρόταση ανάκλησης & διαγραφής, 

χωρίς να συμφωνούμε απαραίτητα με τους 2 συναδέλφους,

& σας προτείνουμε να κάνετε κι εσείς το ίδιο!


Κώστας Ξανθόπουλος