Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Οι Αρχές & το Ήθος μιας Συνδικαλιστικής Δυστοπίας!

 

Οι Αρχές & το Ήθος μιας Συνδικαλιστικής Δυστοπίας!

1. Δε χρειάστηκε δα πολύς χρόνος για να αποδειχθεί τελικά ότι η χαρά και συγκίνηση για το τεράστιο βήμα να βγούνε οι Γ.Σ. και τα Δ.Σ. από τις μικρές, μεσαίες ή τις μεγάλες αίθουσες και να ανοίξουν στο ψηφιακό φως (12:17), ήταν μια αερολογία! Οι αυθαίρετες υβριδικές Γ.Σ. 31.03.2022 και 12.07.2022, που δεν προβλέπονται για τις οργανώσεις συνταξιούχων, απέδειξαν περίτρανα ότι η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες δεν είναι τεχνικό ζήτημα, αλλά προϊόν αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ουσίας! Ενισχυμένες υποτίθεται με ψηφιακή απομακρυσμένη συμμετοχή, ήταν πολύ μικρότερες από τις Γ.Σ. με φυσική συμμετοχή της τελευταίας 10ετίας!

Η ψηφιακή συμμετοχή δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε μέσο χειραγώγησης! Οι συνάδελφοι αντιδρούν πλέον στα παιχνίδια σκοπιμότητας και γυρίζουν την πλάτη στο διχασμό και τη συκοφαντία!

2. Για άλλη μία φορά, ο κ. Τσιλώνης αποδείχθηκε διχαστικός, ανεπαρκής και κατώτερος των περιστάσεων! Με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς (Ξεφτίλες” – “Δημοκράτες”), κατά των συνδικαλιστικών αντιπάλων του και με ωμά ψέματα, ότι δήθεν ο ΣΣΕΜ αποχώρησε από την ΟΣΤΟΕ, ή ότι δήθεν μας διέγραψαν, όπως ψευδώς “αποκάλυψε” ο κ. Δερμενάκης, επέμειναν μέχρι τέλους στη σκόπιμη και αυταρχική απόφαση διαγραφής, που … κατόρθωσαν με μόλις 327 ψήφους (μ.ο. 174 φυσικά + μ.ο. 157 ψηφιακά παρόντων), σε σύνολο 7.216 (με την Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής) ή 8.968 (με βεβαίωση προεδρείου) μελών του ΣΣΕΜ! Κατόρθωμα που … πέτυχαν και στο παρελθόν, διαγράφοντας 3 μέλη του Δ.Σ. ΣΣΕΜ, με 195 ψήφους, σε Γ.Σ. 885 φυσικά παρόντων και σύνολο 8.254 μελών!!!

Αυτό αλήθεια αποτελεί το απαύγασμα της αντίληψής τους για τις δημοκρατικές διαδικασίες;

Δημοκρατία λοιπόν είναι αυτό που μας εξυπηρετεί και μας βολεύει;

3. Ο διπρόσωπος επικεφαλής της ΑΔΗΠ, δεν εμφανίστηκε στην έκτακτη Γ.Σ. για να υποστηρίξει την ψήφο του στο Δ.Σ. για τις διαγραφές! Ποιους ακριβώς νομίζει ότι κοροϊδεύει;

4. Ο κ. Τσιλώνης μας επεφύλαξε μια ευχάριστη υποτίθεται είδηση: τελικά δικαιωθήκαμε, μας είπε, από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά 11μήνου επικουρικής, δώρων και επιδόματος άδειας! Κι εμείς οι αφελείς πιστέψαμε ότι, με τις εκπρόθεσμες πελατειακές αγωγές, διεκδίκησαν επαναφορά του ύψους των συντάξιμων αποδοχών στα προ των Ν.4051/2012 και Ν.4093/2012 επίπεδα!

Εκτός από ψέματα, το προεδρείο επιστράτευσε πάλι την παραπληροφόρηση, για να αποσπάσει την προσοχή μας από την πλήρη απουσία αποτελέσματος στη διάρκεια της θητείας του!

5. Ούτε όμως οι προσχηματικές κινητοποιήσεις δικαιολόγησαν τη διεξαγωγή της έκτακτης Γ.Σ.! Οι αναμενόμενες απαντήσεις του διαλόγου με υπηρεσιακούς παράγοντες (σχετικά με τις μνημονιακές περικοπές του άρ.73Α του ν.4387/2016, που αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους, απαξιώνουν το ΣΣΕΜ και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι τα μνημόνια αντιμετωπίζονται συζητώντας απλά με τη γενική γραμματέα κυρία Καρασιώτου), μετέθεσαν τη “λύση” για μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με προφανή επιδίωξη τη μετατροπή της προεκλογικής περιόδου σε μία αγωνιστική υποτίθεται κινητοποίηση, με ανύπαρκτο ουσιαστικά επίδικο! Οι αστείες δικαιολογίες, περί μεταβολής των πολιτικών συνθηκών, επιδεινούμενων συνθηκών της πανδημίας, τρεχουσών συνθηκών (!) και η δήθεν αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει εκλογών στο ΣΣΕΜ, προετοιμάζουν το έδαφος για τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων, μετά την πλήρως αποτυχημένη 6ετή “νέα πορεία του ΣΣΕΜ”!

6. Η προσχηματική επίκληση του κ. Τσιλώνη “θέλω να ακούσω προτάσεις για την επόμενη μέρα”, σε μια θητεία γεμάτη αυθαιρεσίες, διχασμούς, αποκλεισμούς των παρατάξεων και της διαφορετικής άποψης, που συνοδεύτηκε με πρωτοφανείς αποφάσεις διαγραφής μελών του Δ.Σ. και συνδικαλιστική απομόνωση του ΣΣΕΜ, αποτελεί πλήρη ομολογία ανεπάρκειας και αδιεξόδου! Η τεράστια σπατάλη οικονομικών πόρων του ΣΣΕΜ σε διώξεις συναδέλφων και αμφιλεγόμενες δικαστικές περιπέτειες, ωφέλησαν μεν τους νομικούς συμβούλους, αλλά όχι και τους συναδέλφους! Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την κοροϊδία;

7. Το χειροκρότημα για τη διαγραφή συναδέλφων και η σπουδή ενημέρωσης της ΟΣΤΟΕ, την επομένη της έκτακτης Γ.Σ., απέδειξαν τη σκοπιμότητα διεξαγωγής της: να αποτραπεί πάση θυσία η αποδοχή και εγγραφή του χρέους, που αυθαίρετα δημιούργησε το προεδρείο, ώστε να αποκρύψει το διαχειριστικό έλλειμμα της πλήρως αποτυχημένης θητείας του, ενόψει των επερχόμενων αρχαιρεσιών στο ΣΣΕΜ!