Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Οφείλουμε να αντιδράσουμε!

 


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, οφείλουμε να αντιδράσουμε! 



   Καταψηφίζουμε φυσικά & ψηφιακά τις διαγραφές, για να διασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε

το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης - γνώμης - διαφωνίας & στην Ενότητα!!!


     ΚΙΣΥΕΤ - ΑΔΗΠ αποφασίζουν με το δόγμα πλειοψηφία έχουμε, ό,τι γουστάρουμε κάνουμε, για να εξοντώσουν τους συνδικαλιστικούς τους αντιπάλους!



1.   Αποτελεί ανήκουστη αντίφαση η ταυτόχρονη ύπαρξη διεκδικήσεων & διαγραφών συναδέλφων στα θέματα ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΣΕΜ της 12.7.2022!!!


    Η πρόταση διαγραφής του προεδρείου ΚΙΣΥΕΤ–ΑΔΗΠ πρέπει να αποσυρθεί ή, σε διαφορετική περίπτωση, να απορριφθεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση!


    Ως δημοκρατικό σώμα, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να την αποτρέψουμε!


    Έχουμε υποχρέωση να αρνηθούμε τα αυταρχικά - διχαστικά κελεύσματα του προεδρείου, για να διασφαλίσουμε την ενότητα στη βάση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε!


Να Καταδικάσουμε / Απορρίψουμε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, που οδηγούν το ΣΣΕΜ σε απομόνωση και απαξίωση!


Να Καταδικάσουμε τον αυταρχισμό, το bullying και τις απειλές!



   Καταψηφίζουμε φυσικά & ψηφιακά τις διχαστικές τοξικές επιλογές του προεδρείου!


   Καταψηφίζουμε την ανάκληση και διαγραφή των δύο συναδέλφων μας!


    Όχι απαραίτητα γιατί συμφωνούμε με τις απόψεις τους!


   Η διαφωνία αποτελεί συστατικό της δημοκρατικής λειτουργίας & όχι τεκμήριο ενοχής και ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης!



2.   Η υβριδική διεξαγωγή των τελευταίων Γ.Σ., αποτελούν αυθαίρετη απόφαση το προεδρείου και δε προβλέπεται για τις οργανώσεις συνταξιούχων, σύμφωνα με την απάντηση (Α.Π.30817/31.03.2022) του Υπουργείο Εργασίας σε σχετική μας ερώτηση! Επιπλέον, το προεδρείο επικαλείται την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορία για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά δε χρησιμοποιεί το προτεινόμενο σύστημα ΖΕΥΣ, ώστε να χειραγωγήσει την απομακρυσμένη διαδικασία συμμετοχής, όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία μας! (στην Καταστατική Γ.Σ. 31.3.2021 & την Τακτική Γ.Σ. 31.3.2022)


   Η μονομερής διαχείριση σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, η απουσία ελέγχου και επιβεβαίωσης των στοιχείων, συνεπάγονται ανεξέλεγκτα και αναξιόπιστα αποτελέσματα!


   Αποκρύπτεται ο αριθμός συμμετεχόντων!


   Αποκρύπτεται το αποτέλεσμα σε πραγματικό χρόνο!


   Δίνεται ή αφαιρείται ο λόγος κατά πως βολεύει και εξυπηρετεί!


   Η χρήση της εφαρμογής zoom δε διασφαλίζει το αδιάβλητο & απόρρητο της ψηφοφορίας!



3.   Η διαδικασία ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, δεν είναι πράξη αριθμητικής αφαίρεσης! Τόσοι παρόντες (φυσικά & ψηφιακά), τόσοι κατά, αφαιρούμε από τους παρόντας τα κατά και βγάζουμε με αριθμητική πράξη τα υπέρ! (Γ.Σ. 31.03.2022)


    Η διαδικασία ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, είναι διαδικασία ξεχωριστής καταμέτρησης των ψήφων των προς ψήφιση προτάσεων και γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καταστατικού και της Νομοθεσίας!