Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Από το κακό στο χειρότερο!




Από το κακό στο χειρότερο!                                                                         14.11.2019

    Το προεδρείο του Δ.Σ. (ΚΙΣΥΕΤ - ΑΔΗΠ), προκαταλαμβάνοντας αντιδεοντολογικά την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε.), της οποίας παρεμπιπτόντως η σύνθεση (τα 5 τακτικά μέλη) δεν εκφράζει καμία απολύτως αντιπροσωπευτικότητα, πρότεινε αυθαίρετα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και δίχως προηγούμενη διαβούλευση, οι αιτήσεις υποψηφιότητας να είναι θεωρημένες με γνήσιο της υπογραφής!
    Οι δυνάμεις του προεδρείου, δεν είχαν την εντιμότητα να θέσουν την πρότασή τους στο Δ.Σ. και να ενημερώσουν εγκαίρως τις υπόλοιπες παρατάξεις για την πρόθεσή τους, ώστε να γίνει μια ουσιαστική σχετική διαβούλευση. Εντελώς υστερόβουλα όμως, φρόντισαν από πριν να προετοιμαστούν κατάλληλα, στέλνοντας μαζικά αιτήσεις υποψηφιότητας της παράταξής τους σε συναδέλφους, με έξοδα προφανώς του συλλόγου, μαζί με τον απολογισμό του προεδρείου, ώστε ο αιφνιδιασμός να είναι τέλειος!
    Οποία δημοκρατική ευαισθησία!

    Η πρωτοφανής αυτή αντίληψη, πέρα από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται καταστατικά και είναι αντίθετη με την πάγια και συνήθη σχετική πρακτική, όχι μόνο του χώρου μας, αλλά και γενικότερα του κινήματος συνταξιούχων και του συνδικαλιστικού κινήματος, έγινε αυτομάτως αποδεκτή από την Κ.Ε.Ε., από την οποία αποκλείστηκαν όλες οι εκτός προεδρείου δυνάμεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι και αυτή κάθε άλλο παρά τον ανεξάρτητο ρόλο της υπηρετεί.

    Καταρχήν, η πρόταση του προεδρείου, υποθάλπει και ενισχύει τη γενικευμένη καχυποψία απέναντι στον άλλο, τον διαφορετικά σκεπτόμενο, προσβάλλοντας ουσιαστικά όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψήφιους, απαξιώνοντας την αξιοπιστία τους.

    Είναι φανερό επίσης ότι, η πρόταση αυτή, αποσκοπεί αποκλειστικά στη δυσχέρανση της έγκαιρης συγκρότησης ψηφοδελτίων από τις υπόλοιπες παρατάξεις [1], με στόχο τον αποκλεισμό, για πολλοστή φορά, της διαφορετικής άποψης.

    Πρόκειται για μια νοοτροπία και πρακτική που ενισχύουν την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και τη μισαλλοδοξία. Και δυστυχώς, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε φαίνεται ότι θα είναι και η τελευταία.

    Δεν είμαστε χθεσινοί στα συλλογικά δρώμενα και, πολύ περισσότερο, δεν είμαστε διατεθειμένοι, στο όνομα μιας αόριστης και μισαλλόδοξης προσχηματικής ηθικολογίας, να ανεχθούμε αντιδεοντολογικές και αυταρχικές πρακτικές και μεθοδεύσεις. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ίδιες δυνάμεις επιδιώκουν να επιβάλουν την άποψή τους με το έτσι θέλω, καταπατώντας κάθε έννοια συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους,

    Η Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων αποφάσισε να καταθέσει το ψηφοδέλτιό της, χωρίς τη θεώρηση του γνήσιου υπογραφής των υποψηφίων της!

    Ας αναλάβουν λοιπόν η Κ.Ε.Ε. και το προεδρείο του Δ.Σ. τις ευθύνες τους!


Σημείωση:

[1] Η πρόταση αυτή δυσκολεύει, εκτός των άλλων, τη συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων στα ψηφοδέλτια, λόγω της ταλαιπωρίας που συνεπάγεται για πολλούς συνταξιούχους, να τρέχουν την τελευταία στιγμή στα Αστυνομικά Τμήματα ή στα Κ.Ε.Π., για το γνήσιο της υπογραφής τους.