Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Πρωτοφανές Μπάχαλο, Πρωτοφανής Αυταρχισμός!




Πρωτοφανές Μπάχαλο, Πρωτοφανής Αυταρχισμός!                             25.11.2019

    Πρωτοφανές Μπάχαλο οι αρχαιρεσίες του ΣΣΕΜ!
    Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε.), αφού μας απέκλεισε από την αρχική επιλεκτική ενημέρωση των παρατάξεων, μη περιμένοντας την ολοκλήρωση κατάθεσης όλων των ψηφοδελτίων που θα λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες, αρνήθηκε να παραλάβει το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων, απορρίπτοντάς το χωρίς καν να συνεδριάσει (!), με τη δικαιολογία ότι “δεν είναι δυνατό να γίνει παραλαβή αθεώρητων αιτήσεων.

    Στη συνέχεια όμως, και αφού έδωσε αλλεπάλληλες παρατάσεις “για διευκόλυνση της υποβολής υποψηφιοτήτων, αναγνωρίζοντας το ελάχιστο χρονικό περιθώριο συλλογής των υποψηφιοτήτων με την πρωτότυπη θεώρηση, παρέλαβε τα ψηφοδέλτια με αθεώρητες αιτήσεις των άλλων παρατάξεων (!), στις οποίες ακριβώς αποδίδεται προσχηματικά η “απαράδεκτη τακτική των κομματικών παρατάξεων να “βάζουν” υποψήφιους συναδέλφους χωρίς τη δική τους συγκατάθεση!!!

    Παράλληλα, σε μια επίδειξη πλήρους απαξίωσης της αξιοπιστίας τους, έστειλε το παρακάτω απίθανο μήνυμα στους “αθεώρητους” υποψήφιους: “Η υποψηφιότητά σας για τις εκλογές χρήζει θεραπείας (!!!) επικοινωνήστε με τον επικεφαλής της παράταξής σας για τα περαιτέρω”!

    Είμαστε πράγματι, μια ωραία ατμόσφαιρα!!!


    Πρωτοφανής Αυταρχική παρέμβαση του προεδρείου!
    Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ., έστειλαν επιστολή στο τυπογραφείο, με την οποία, λογοκρίνοντας (!) το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων, “διέταξαν” την αφαίρεση των 2 σελίδων στις οποίες ήταν καταχωρημένο το ψηφοδέλτιο που αρνήθηκε να παραλάβει η Κ.Ε.Ε.!

    Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από τα επεξεργασμένα υποδείγματα που παραλάβαμε, έδωσαν εντολή να αφαιρεθεί το λογότυπο της παράταξης (!), την οποία φαίνεται να ανακάλεσαν στη συνέχεια.

    Η Δημοκρατία στο απόγειο!!!


    Σε αυτό το πλαίσιο, θα είχαν πλάκα, αν δεν ήταν για κλάματα, οι διάφοροι σπουδαρχίδες που μιλάνε με περισπούδαστο ύφος για “κάθαρση” στο σύλλογο, υπέρ της “νέας πορείας”. Μιας πορείας, σπαρμένης τελικά με αλαζονεία, αυταρχισμό, εμπάθεια και μισαλλοδοξία, που χαρακτηρίζεται από συστηματική χρήση αντιδεοντολογικών, αντικαταστατικών και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, με στόχο τον πάση θυσία αποκλεισμό της διαφορετικής άποψης!

    Και έχουν το θράσος διάφορα παπαγαλάκια, να βάζουν στο στόμα τους την Αριστερά! Ως τι αλήθεια; Ως υποστηρικτές και απολογητές του ποιο στυγνού αυταρχισμού που γνώρισε ποτέ το σωματείο μας;

    Ω καιροί, ω ήθη!!!


Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

    Καταθέσαμε το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε.), η οποία ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ, χωρίς καν να συνεδριάσει και παρά το γεγονός ότι όλες οι αιτήσεις υποψηφιότητας στάλθηκαν με νομικά αποδεκτό τρόπο (φαξ).

    Με αποτέλεσμα τελικά, η Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων να συμμετέχει στις εκλογές με μοναδικό υποψήφιο τον επικεφαλής της, ο οποίος κατέθεσε αυτοπροσώπως ως όφειλε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως “Μεμονωμένος Υποψήφιος Λάιος Ιωάννης (επικεφαλής ΕΑΣ.Σ)”!!!

    Η απόφαση της Κ.Ε.Ε. στηρίχθηκε στην πρωτοφανή, και αντίθετη με την πάγια πρακτική του χώρου μας (και γενικότερα), πρόταση - απόφαση της τελευταίας στιγμής, για θεώρηση του γνήσιου υπογραφής των υποψηφίων!

    Πρόταση αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και αντικαταστατική, όπως προκύπτει από τη διαδικασία που ακολούθησε η ΚΙΣΥΕΤ για να την επιβάλει, χωρίς την τήρηση της καταστατικής διαδικασίας [1], η οποία προβλέπει την υποχρεωτική αναφορά των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στην ανακοίνωση – πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης!

    Το Άρθρο 13 του Καταστατικού του Συλλόγου περί Αρχαιρεσιών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το «κάθε ζήτημα» (του άρθρου 11), για α λα καρτ τροποποίηση σε κάθε Γενική Συνέλευση. ΕΙΝΑΙ η ύψιστη δημοκρατική διαδικασία του Συλλόγου!

    Σύμφωνα με την από 29.10.2019 ανακοίνωσή της, η ΚΙΣΥΕΤ μάζεψε μυστικά και υστερόβουλα υποψηφιότητες με γνήσιο υπογραφής, και μάλιστα με προπληρωμένο απαντητικό φάκελο (!), 14 ημέρες πριν από την κατάθεση της σχετικής πρότασής της στη Γ.Σ. της 11.11.2019 για ψηφοφορία, χωρίς να έχουν προηγηθεί αφενός, η ενημέρωση των άλλων παρατάξεων και αφετέρου, η έγκαιρη κατάθεσή της στο Δ.Σ. της 8.11.2019, ώστε να υπάρξει σχετική διαβούλευση και να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης!

    Επέλεξε να καταθέσει την προαποφασισμένη πρότασή της στη Γ.Σ. την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, καθιστώντας συνενόχους της τους ανυποψίαστους συναδέλφους και προκαταλαμβάνοντας την Κ.Ε.Ε., με αποκλειστικό στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα και εμπόδια στις υπόλοιπες παρατάξεις για την έγκαιρη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους!

    Είναι ευνόητο ότι, οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη οφειλόμενη στη συγκεκριμένη αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αντικαταστατική μεθόδευση, βαρύνει αποκλειστικά την ΚΙΣΥΕΤ και τη σύμμαχό της ΑΔΗΠ.


Σημείωση: