Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ο κομματισμός και η “ακομμάτιστη” υποκρισία!




Ο κομματισμός και η “ακομμάτιστη” υποκρισία!                                     7.12.2019

    Η προοδευτική και “ακομμάτιστη” ηγεσία της ΚΙΣΥΕΤ, τα “ακομμάτιστα” μέλη των γκρουπούσκουλων που την υποστηρίζουν και οι διάφοροι επίσης “ακομμάτιστοι” συνεργάτες τους, έχουν μεγάλες προσδοκίες από “τον άνθρωπο και πολιτικό, που είχε το σθένος να πει «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη»”, τον Υπουργό Εργοδοσίας κ. Βρούτση και, κατά συνέπεια, από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει!

    Τον τελευταίο καιρό, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο κ. Τσιλώνης, δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε Υπουργό Εργασίας τον κ. Βρούτση!
    Τον άνθρωπο δηλαδή, που, από την ίδια θέση, υπέγραψε το 2012 και ψήφισε μεταξύ άλλων, τις μνημονιακές περικοπές του ν.4093/2012, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ!
    Τον άνθρωπο που δήλωσε πως «άμεσα! ... χθες», πρέπει να δικαιωθούν οι συνταξιούχοι μας, αλλά και στη διάρκεια της επικοινωνίας σας με τον πρόεδρο του Συλλόγου μας ... με σαφήνεια δηλώσατε την πρόθεσή σας να αποκαταστήσετε σε κάθε περίπτωση τις αδικίες, πολύ περισσότερο αν αναλαμβάνατε το αρμόδιο Υπουργείο, του οποίου σήμερα για καλή μας τύχη προΐστασθε!, αλλά μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτε απολύτως για την αποκατάσταση των αδικιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας!
    Τον άνθρωπο που συνεχίζει, με την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην οποία συμμετέχει, να νομοθετεί μνημονιακές ρυθμίσεις, αν και η χώρα βρίσκεται πλέον εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων! Δείχνοντας έτσι ότι, τα μνημόνια δεν επιβλήθηκαν απαραίτητα ως αποτέλεσμα διαπραγματευτικής ήττας, αλλά, για συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, αποτέλεσαν προϊόν ιδεολογικοπολιτικής αποδοχής και συναίνεσης!
    Τον άνθρωπο ο οποίος, αντί να καταβάλει τα αναδρομικά των περικοπών, επιχειρεί ουσιαστικά την πλήρη ανατροπή των προηγούμενων αποφάσεων του ΣτΕ, αρνούμενος την αντισυνταγματικότητά τους,! Άλλωστε, η πρότυπη δίκη, την οποία ζήτησε ο ΕΦΚΑ καθ΄ υπόδειξη του Υπουργού, δεν έχει στόχο τον ακριβή προσδιορισμό της αναδρομικότητας, αλλά την αποτροπή της επιστροφής των περικοπών.

    Όσες / όσοι αποδεχόμαστε την αυτονομία των κινημάτων, δεν ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για την κομματική προτίμηση ή ένταξη των συναγωνιστών / συναγωνιστριών μας, αλλά για την ουσιαστική σχέση των αιτημάτων με τα πραγματικά προβλήματα του συγκεκριμένου χώρου.
    Ο κομματικός συνδικαλισμός, δεν έχει να κάνει απλά με το αν υποστηρίζεις ή είσαι μέλος κάποιου κόμματος. Έχει να κάνει κυρίως, με το εάν αποτελείς ιμάντα μεταβίβασης ή παπαγαλάκι της κομματικής γραμμής! Ο κομματικός συνδικαλισμός, αποτελεί απλά μία από τις εκδοχές του εξαρτημένου συνδικαλισμού, τον οποίο συμπληρώνουν ο εργοδοτικός και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.
    Όπως έχει αποδείξει άλλωστε και η εμπειρία των “προοδευτικών” και “ακομμάτιστων” ανθρώπων της ΚΙΣΥΕΤ, που υιοθέτησαν με μεγάλο ζήλο τον εργοδοτικό συνδικαλισμό κατά τον εργασιακό τους βίο και συνεχίζουν σήμερα με το υπουργικό και κυβερνητικό λιβανιστήρι, δεν είναι απαραίτητη η κομματική ένταξη για να μετατραπείς σε ιμάντα μεταβίβασης και παπαγαλάκι της κομματικής και, στην περίπτωσή μας, της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ.!
    Η ΚΙΣΥΕΤ μάλιστα, έχει εμπλουτίσει τον καταδικασμένο, στη συνείδηση του κόσμου της εργασίας, και αναποτελεσματικό εξαρτημένο, πελατειακό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, τον οποίο εξυπηρετεί και η ίδια επάξια, προσθέτοντας τις αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές πινελιές της!

    Ποιον αλήθεια προσπαθούν να κοροϊδέψουν ασκώντας συλλήβδην κριτική, επί δικαίων και αδίκων, κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη;

Στις εκλογές της 9ης/12/2019
Ψηφίζουμε την Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ. Συνταξιούχων)
Ψηφίζουμε τον υποψήφιο Γιάννη Λάιο