Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Το τέλος του κύκλου της ανοχής!

 

Το τέλος του κύκλου της ανοχής! 

Με τη Γ.Σ. τροποποίησης του καταστατικού της 31.3.2021, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος της “νέας πορείας του ΣΣΕΜ”! Πρόκειται πράγματι για μία ιστορική” * Γ.Σ., για διαφορετικούς όμως λόγους από αυτούς που επικαλείται το προεδρείο: σηματοδοτεί μια τομή στην εμφάνιση και τη σταδιακή επιβολή της νέας “συνδικαλιστικής” ηθικής και πρακτικής του προεδρείου, που χαρακτηρίζονται από την υιοθέτηση του διχαστικού λόγου, τη δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, τη μεροληπτική και ιδιοκτησιακή χρήση των πόρων του συλλόγου, τη συνειδητή διαστρέβλωση -παραπληροφόρηση, τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων, τις αποπροσανατολιστικές διεκδικήσεις και, κυρίως, από την πλήρη αποτυχία επίτευξης των “στρατηγικών” επιλογών της παρούσας διοίκησης του ΣΣΕΜ!

Μία τομή που σηματοδοτήθηκε από τη βίαιη κατάλυση της αντιπροσωπευτικής συμμετοχικής δημοκρατίας, με την υποβάθμιση, απαξίωση και την προσπάθεια εξαφάνισης των παρατάξεων από τη λειτουργία του σωματείου, καθώς και από την αυθαίρετη, αντικαταστατική και μη σύννομη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού και της φυσιογνωμίας του ΣΣΕΜ, εν μέσω πανδημίας και παρά τις ενστάσεις και αντιθέσεις που εκφράστηκαν.

Από τα τέλη του 2016 έως σήμερα, τα μοναδικά επιτεύγματα του προεδρείου της “νέας πορείας” της ΚΙΣΥΕΤ, είναι η απομόνωση – περιχαράκωση του ΣΣΕΜ μακρυά από τους φυσικούς συμμάχους του, το κίνημα συνταξιούχων και το συνδικαλιστικό κίνημα, και οι ακατανόητες αήθεις επιθέσεις κατά συναδέλφων, σωματείων και ομοσπονδιών (ΕΝΑΣ, ΟΣΤΟΕ, ΟΤΟΕ), με πρόσχημα πάντα τη διαφορετική τους άποψη!

Είναι αλήθεια ότι, όλο αυτό το διάστημα, παρά τα προβλήματα, τις σημαντικές ευθύνες των λοιπών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. (ΔΑΚ – ΔΗΣΥΕ - ΑΔΗΠ), γεγονός που δυσχέρανε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στη διασφάλιση ενός αξιόπιστου διαλόγου και μιας αξιοπρεπούς αντιπαράθεσης εντός των επιτρεπομένων ορίων, με ανακοινώσεις συνδικαλιστικού περιεχομένου, εκφράζοντας την κριτική άποψη και τις προτάσεις μας, που αντιμετωπίστηκαν πάντοτε με αλαζονεία, εμπάθεια, απύθμενο θράσος, συνειδητή διαστρέβλωση, ανοίκειες και αήθεις προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες.

Το προεδρείο, απέδειξε με τις επιλογές του, ότι δεν καταλαβαίνει από διάλογο και διαβούλευση, αλλά απαιτεί τη ντε φάκτο και άνευ όρων αποδοχή των απόψεων και επιλογών του και αλλοίμονο σε όποια / όποιον διαφωνεί!

Ο κύκλος αυτός όμως, μετά την “ιστορική” * καταστατική Γ.Σ., λαμβάνει τέλος! Η υπομονή και η ανοχή που επιδείξαμε δεν πρόκειται να μετατραπούν σε ανοχή των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών επιλογών και μεθοδεύσεων, όπως εγκαίρως προειδοποιήσαμε! Η απαράδεκτη νοοτροπία και πρακτική του προεδρείου της ΚΙΣΥΕΤ, που φαίνεται να επιδεινώνεται όσο εξακολουθούν να απουσιάζουν συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα από την αποτυχημένη και αναποτελεσματική τακτική και στρατηγική που ακολουθεί, θα τύχουν στο εξής της αντιμετώπισης που τους αξίζει.

Είναι σαφές ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με συνδικαλιστικούς αγώνες και όχι με δικαστήρια! Αρμοδιότητα όμως των δικαστηρίων, είναι η διασφάλιση της νομιμότητας, όταν παραβιάζονται, αυθαίρετα και αυταρχικά, οι στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων!

* Χαρακτηρισμός του προεδρείου! Βλέπε https://www.ssem.gr/1102-2-4-2021-istoriki-gs.