Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΣΕΜ 7/12/2022: Μια αναπάντεχη ομολογία!

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΣΕΜ 7/12/2022: Μια αναπάντεχη ομολογία!

Εγώ πάντως το αποφάσισα και παραθέτω 7 + 1 λόγους, όχι μόνο για να ψηφίσουμε ΚΙΣΥΕΤ, αλλά και για να της δώσουμε 100%.

  1. Εν μέσω πανδημίας, ξόδεψαν (στην πραγματικότητα …επένδυσαν) δεκάδες χιλ. ευρώ και μέσα σε μιάμιση ώρα άλλαξαν το παλιό και παρωχημένο καταστατικό με ένα κάτσε-καλά, υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό-ψηφιακό, που όμως ακόμα (κοντά δύο χρόνια τώρα) δεν το έδωσαν για έγκριση . Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα, … κάτι πρέπει να έχουν να κάνουν και του χρόνου.

  2. Αποκαλύπτουν συνεχώς τους εχθρούς του Συλλόγου (κάποιοι λένε τους κατασκευάζουν, αλλά αυτοί είναι κακόβουλοι), κάποιους τους διαγράφουν και κάποιους τους στέλνουν στη Δικαιοσύνη. Μπράβο τους. Φέτος όμως ολιγώρησαν, διαγράψανε μόνο δύο. Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα τους ξεπαστρέψουν όλους.

  3. Έχουν φτιάξει και ένα σύλλογο, υπόδειγμα. Ο ΣΣΕΜ είναι πλέον ταυτισμένος με την ΚΙΣΥΕΤ και η ΚΙΣΥΕΤ με τον ΣΣΕΜ. Η τυραννία και ασυδοσία της μειοψηφίας, που επικρατούσε μέχρι τώρα, έλαβε τέλος. Case study για την ιστορία του εργατικού κινήματος.

  4. Είναι σεμνοί και ταπεινοί. Χωρίς να το διατυμπανίζουν, πολλοί προύχοντες της σημερινής πλειοψηφίας, αποχωρώντας ως εργαζόμενοι από το ασφαλές περιβάλλον των διαδρόμων της Διοίκησης, ανακάλυψαν τον ασφαλή συνδικαλισμό και σε συνεργασία με έναν παλιό Διοικητή της Εμπορικής, έχουν κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όλους τους παρωχημένους πρώην συνδικαλιστές - δεινόσαυρους, που μόνο απεργίες ήξεραν να κάνουνε.

  5. Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, που την έχουμε τρελάνει στις μεσημεριάτικες επισκέψεις και που θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος, εμπνευστής και εκφραστής της κυβερνητικής και αντιλαϊκής πολιτικής, όπου να ‘ναι λυγίζει και καταθέτει τα όπλα. Η χαριστική βολή θα της δοθεί την επομένη των εκλογών.

  6. Για τους αγώνες του Σωματείου, έχουν δώσει (στην πραγματικότητα …έχουν επενδύσει) πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία. Βέβαια δεν έχουμε ακόμα κανένα αποτέλεσμα, αλλά εντάξει, αυτά τα πράγματα δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλουν χρόνο!! Στις επόμενες δεκαετίες σίγουρα κάτι θα γίνει.

  7. Υπάρχει μόνο ένα μικρό, αδιόρατο ψεγάδι. Από το 2018 και μετά, όλοι οι οικονομικοί απολογισμοί είναι ελλειμματικοί. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος, «Ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον επ’ αυτών».

  8. Όγδοος λόγος δεν υπάρχει. Επτά ήταν τα θαύματα της αρχαιότητας, επτά και οι λόγοι που πρέπει να δώσουμε 100% στην ΚΙΣΥΕΤ.

Πρώην εχθρός και νυν ανανήψας