Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Η παραπληροφόρηση ως υποκατάστατο της ουσιαστικής ενημέρωσης!

Είναι γνωστή, και παρωχημένη, η πάγια τακτική της ΚΙΣΥΕΤ. Σε κάθε σημαντικό γεγονός, π.χ. Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες, επιχειρεί να τονώσει τις χαμένες προσδοκίες των συναδέλφων! Μαζί της και, με το αζημίωτο βεβαίως, ο τεχνοκρατικός μηχανισμός υποστήριξης του αφηγήματος!

Έτσι λοιπόν και τώρα, στο παρά πέντε των εκλογών της 7.12.2022 στο ΣΣΕΜ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι στις 13 του μήνα, διακυβεύεται στον Άρειο Πάγο η ουσία της παραταξιακής αγωγής κατά της Alpha Bank, που πρωτοπαρουσιάστηκε ως συλλογική αγωγή, με την οποία οι αδιάφθοροι της ΚΙΣΥΕΤ ζητούν προσωπικές αποζημιώσεις και με το λογαριασμό πληρωμένο από τις συνδρομές όλων μας! Παρά την απορριπτική απόφαση μάλιστα, εξακολουθούν να υπόσχονται σε ανυποψίαστους διάφορα ποσά, που μειώθηκαν από 140 – 170.000 €, σε 120.000 € αρχικά και πλέον σε 65.000 €, εξαιτίας προφανώς της Black Friday! Την ίδια στιγμή, στην προεκλογική ανακοίνωσή τους αναφέρονται στην καθαρή δήθεν τοποθέτησή της ΚΙΣΥΕΤ για την άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου μας από την ΑΛΦΑ Τράπεζα! Εμφανίζονται μάλιστα και αγωνιστές, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι η συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Στην πραγματικότητα, ο Άρειος Πάγος δε θα κρίνει την ουσία της υπόθεσης, αλλά το σύννομο της απόφασης! Η αγωγή κρίθηκε, καλώς ή κακώς, με την 469/2021 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που απέρριψε τη νέα νομική βάση των νομικών συμβούλων της ΚΙΣΥΕΤ, που πληρώνονται από το ΣΣΕΜ και μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων ότι η υπόθεση κρίθηκε με επιρροές από εξωνομικές σκοπιμότητες άσχετες με τη νομική βάση της κρινόμενης αγωγής! Χωρίς βεβαίως, και αυτό είναι εξόχως σημαντικό στοιχείο, ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε και το προεδρείο, να αναφέρουν την απόφαση, την οποία κρίνουν αποφεύγοντας να τη διατυπώσουν, έστω για τη στοιχειώδη ενημέρωσή μας, αφού έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ως χρηματοδότες της αγωγής τους.

Η αγωγή λοιπόν απορρίφθηκε ως μη νόμιμη, γιατί η συλλογική συμφωνία που αποτέλεσε τη βάση των νομικών επιχειρημάτων, δε μπορεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να ρυθμίσει συνταξιοδοτικά ζητήματα, ούτε να περιλαμβάνει τη μεταβολή της σχέσης του ασφαλίστρου εργαζομένου και εργοδότη! Με απλά λόγια, η νέα νομική βάση δεν έλαβε υπόψη της την ισχύουσα νομοθεσία! Προφανώς γιαυτό και η εκ των υστέρων παραδοχή ότι η αγωγή είχε δυσκολίες και η παραίτηση από το δικαίωμα έφεσης. Μοναδική ελπίδα λοιπόν, ο Α.Π. να εξαφανίσει την πρωτόδικη απόφαση αποκλειστικά και μόνο λόγω τυπικών σφαλμάτων, που ούτε αυτά προσδιορίζονται, και να στείλει την υπόθεση πίσω στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να δικαστεί από την αρχή, από μηδενική βάση και με διαφορετική σύνθεση του δικαστηρίου!

Μέχρι σήμερα λοιπόν, το προεδρείο επικαλείται κάθε είδους δικαιολογίες, χωρίς να μας ενημερώσει για την ίδια την απόφαση, ούτε βεβαίως και για το δικόγραφο, με στόχο να παρατείνει την ελπίδα όλων μας μέχρι τις εκλογές, μπας και τσιμπήσει και καμία ψήφο παραπάνω! Άλλωστε, τι άλλο έμεινε να περιμένει;

Προσοχή λοιπόν! Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη της 7.12.2022 ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!


Πεύκα, 4.12.2022

Κώστας Ξανθόπουλος